Miksi JCI:ssa viimeinen kirjain on I?

Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet ovat kiinnostuneita hyödyntämään kansainvälistä verkostoa ammatillisesti. Tämä on minullekin tärkeää. Haluaisin itse olla edistämässä ja kehittämässä suomalaisten nuorkauppakamareiden kansainvälistymistä.


Erityisen lähellä sydäntäni on globaalin järjestön tuomat mahdollisuudet. On tärkeää tunnistaa nämä ja viedä ne osaksi paikalliskamareiden jäsentoimintaa. Haluaisinkin kannustaa jäseniämme lähtemään rohkeasti kohti näitä mahdollisuuksia ja hyödyntämään niitä JCI-polkuja oman bisnesosaamisensa kasvattamiseksi.


Ymmärrän kansainvälisyyden kokonaisuutena. On tärkeää jatkaa Suomen Nuorkauppakamareiden vahvaa strategian jalkauttamista ja tunnistaa kansainvälisyys läpileikkaavana teemana osana paikalliskamareiden toimintaa. On arvokasta keskustella siitä,

 • Miksi JCI:ssa on viimeinen I-kirjain?

 • Mitä se tarkoittaa meille ja miten se näkyy paikalliskamareissa?

 • Miten näemme globaalin järjestön verkostona ja kansainvälisenä vaikuttamisen mahdollisuutena?


Suomen Nuorkauppakamareissa on vahva kansainvälinen ulottuvuus ja olemme luoneet strategisia kumppanuuksia tukemaan kansainvälisyyttä. Kaikille näkyvänä esimerkkinä strategisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä on Suomen Nuorkauppakamareiden kumppanuus Viron maailmankokouksen toteuttamisessa. Uskon tämän vahvistaneen jäsentemme käsitystä globaalin järjestön mahdollisuuksista ja näin olemme vieneet suomalaista osaamista maailmalle yhdessä.Jatkuvuuden turvaaminen ja linjakas strategiatyö kansainvälisen vaikuttamisen osalta edellyttää jatkossakin suomalaisen osaamisen näkyväksi tekemistä ja kansainvälisiä kumppanuuksia. Vuonna 2020 elämme kuitenkin maailmankokouksen jälkeistä aikaa ja alamme valmistautua uuteen strategiakauteen. Sen vuoksi on tärkeää aloittaa syvempi keskustelu siitä, mitä kansainvälinen toiminta meille tarjoaa, missä ja miten Suomen Nuorkauppakamarit vaikuttavat, kun puhutaan kansainvälisistä kentistä.

Uusi aikakausi tuo mukanaan mahdollisuuksia, mutta toisaalta myös vastuuta kokonaisuudesta ja pohdintaa siitä, miksi JCI:ssa on I-kirjain. Haluaisin virassani osallistaa jäsenistöä pohdintaan siitä:

 • Mitkä näkökulmat edesauttavat sitä, että toimintamme on edelleen kansainvälistä ja mitä lisäarvoa se tuo jäsenistöllemme?

 • Miten koemme kansainvälisyyden mahdollisuudet osana jäsenhankintaa?

 • Miten voisimme tehdä syvempää yhteistyötä viestinnän, yhteiskunta- ja koulutuslohkon kanssa ja miten saisimme näillä keinoilla suurempaa vaikutusta jäsenistöömme ja miten toimimme globaalilla tasolla?

 • Miten innostamme jäseniämme osallistumaan kansainväliselle JCI-urapolulle ja ennenkaikkea,

 • Mitä hyötyä siitä on jäsenillemme ja heidän työnantajilleen?

Olen ollut pitkään mukana kamaritoiminnassa, aktiivinen ja päässyt erilaisissa rooleissani näköalapaikalle. Erityisen iloinen olen siitä, että olen saanut työstää kansainvälisiä asioita. Näin ollen koen aidosti tuovani lisäarvoa ja vahvaa osaamista keskusteluun JCI:stä ja siitä viimeisestä I-kirjaimesta.

maria arjonen

lawyer, entrepreneur

c/o Laki ja Vesi Oy

Rykmentintie 2a, 20810 Turku

+358400762016

maria.arjonen (a) jci.fi

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
GET IN TOUCH
 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon